Oportunitat internacionalista

Avui és un bon dia per a la Solidaritat Internacionalista, pocs dies a l’any tindrem l’oportunitat de mostrar tant fermament les nostres conviccions internacionalistes, de defensors dels pobles en lluita, de les persones en lluita per un present digne i un futur millor. Avui conflueixen a la ciutat de Barcelona tres oportunitats de mostrar al Món que els catalans i les catalanes no lluitem per una frontera més en l’Europa dels Estats, sinó que lluitem pel reconeixement del dret a la dignitat i pels drets de les persones a decidir el seu futur. La

089626e990075f3bf3b869812f2a277e

mobilització contra els CIE´s ens ha de fer recordar l’Europa fortalesa en la que ens han instal·lat els tractats de la vergonya, que criminalitza la pobresa, esclavitza la mà d’obra il·legal, que converteix en no ciutadans milers de veïns dels nostres carrers, i que els pren els drets més elementals. Que els fa invisibles en centres d’internament on el buit legal i les arbitrarietats els condemna a maltractaments i desprotecció. Llocs que ens haurien de fer pensar en els errors i horrors del passat dels camps de concentració, de fa no tants anys, camps de concentració on els nostres avis i avies van romandre esclaus durant anys, a la mercè de la injustícia. Llocs que ens han de fer pensar en la consigna de “Mai més, enlloc, contra ningú” dels supervivents de Mathausen. Demanar el tancament dels CIE´s és una obligació ètica i política de primer ordre per als i les internacionalistes, perquè cap persona pot ser il·legal per raó d’origen, i cal garantir tots els drets polítics i humans d’aquells que fugen del foc per caure a les brases. Els Països Catalans no podem ser part de la presó que l’Europa del Capital ha instal·lat al Sud del continent com a vàlvula reguladora, cap a la dignitat, cap a la Pau, fugint de la fam, la violència, i l’explotació.

Avui també, podrem recordar que fa cinc anys Israel començava l’enèsima operació militar en territori palestí, l’operació “Plom fos” sobre el territori de Gaza, amb un resultat de

Palestina - Nablús

  més de 1400 morts, i vint mil desplaçats. Cal que des dels Països Catalans, tinguem clar que Israel mai serà el nostre model, que en el nostre camí cap a la llibertat nacional, no podem tenir en l’horitzó un estat que n’oprimeix un altre, que reté centenars de presos polítics, que ofega en la misèria a la població, que aixeca murs d’apartheid, que permet situacions de colonialisme, racisme i odi. Els Països Catalans som, una nació mediterrània, i volem també lliures els pobles germans de la mediterrània. Palestina, i la seva lluita per la llibertat son ara més que mai, una necessitat per als i les internacionalistes. Combatre el model de dominació d’Israel sobre la població palestina, és llaurar un futur diferent, no ja per als palestins, sinó per a les relacions internacionals en una zona geoestratègica molt important. Secundar la mobilització de la plataforma aturem la guerra, BDS, i la comunitat Palestina farà creïble que els catalans no lluitem només per un estat, sinó que lluitem per la justícia dels pobles. Finalment, a les 19 hores a plaça Sant Jaume de Barcelona, tenim l’oportunitat de reafirmar la dissolubilitat de la unitat d’Espanya, de mostrar des dels Països Catalans la nostra aportació gota a gota que permetrà dissoldre la unitat d’Espanya com si la terròs de sucre dins un mar d’aigua. Les gotes de solidaritat de la mediterrània han de fer l’onada, i arribar fins a Bilbao.

A Bilbao, on desenes de milers de persones sortiran al carrer, malgrat la criminalització, malgrat prohibicions, malgrat els malgrats i aquells que fins a última hora han dubtat entre posar el seu grà de sorra o les seves porres dins la mobilització. Una crida que només demanada drets humans per als i les preses polítiques basques, la fi de la dispersió, el tracte digne a les persones preses, i per tant, la llibertat d’aquells que tenen malalties greus incurables. Avui, a Bilbao sortiran al carrer aquells que l’any passat demanaven el mateix que enguany i que han vist caure de la seva llista de reclamacions la fi de l’anomenada doctrina Parot, una doctrina que de manera il·legal allargava les condemnes de presos i preses, i que només un tribunal europeu ha fet baixar del burro a aquells que han negat la major durant anys. Avui, sortir al carrer a Bilbao, a Barcelona o a qualsevol punt dels Països Catalans en defensa dels drets humans més elementals per als i les preses polítiques basques, ens ajuda a desfer el terròs de sucre, fer soluble allò indissoluble sobre el paper de la constitució però que no aguanta la prova del cotó i de la mobilització social i popular. Avui ser gota, ser #tantaztanta ens apropa a la nostra llibertat perquè amplia una mica més l’esquerda d’un dels estats que oprimeix el nostre poble i els seus anhels de llibertat.

 BdiJviaCIAAeo-B

Avui més que mai, els i les internacionalistes tenim el deure de mobilitzar-nos, contra els CIE, per Palestina i pels drets humans dels i les preses polítiques basques. No esperem a ser lliures per construir el nostre futur com a poble lliure, des d’ara, construïm el nostre futur.

.

Anuncis
%d bloggers like this: