SOLIDARITAT des dels Països Catalans: Ni una jove més!

Aquest dies ha arribat fins als Països Catalans la muralla popular de Donostia. Després de l’ordre de detenir als joves processats de Donostia, Euskal Herria ha demostrat que no acceptarà un judici polític més, que no els deixaran que segrestin a les seves joves tant fàcilment.

Encara que els judicis polítics sempre són inacceptables, en aquests moments que viu Euskal Herria és més inadmissible que els estats opressors segueixin amb els camins de la repressió que supera totes les fronteres de la democràcia, drets civils i la justícia. Mentre que el Moviment d’Alliberament Nacional Basc ha posat tots els esforços per obrir camins de resolució al conflicte, només es reben obstacles i injustícies per part dels Estats opressors, i els seus representants polítics.Ni una jove mes!

Però més enllà dels obstacles, més enllà de les actituds immobilistes del PPPSOE i l’actitud de col·laboracionista del PNB amb aquests, Euskal Herria ha ensenyat què vol dir el Poder Popular. Ha sigut increïble la Muralla Popular que han construït aquests dies a Donostia, exemple de la dignitat, lluita, llibertat i solidaritat. Els borregos del PNB tindran escuts i porres, però la millor arma que té Euskal Herria és la solidaritat, la solidaritat i la lluita que no es poden aturar.

Encara que des d’abans sabíem que sols el poble salva al poble, aquests dies a Donostia han fet realitat la dita. S’ha de mencionar, que la solidaritat de Donostia, s’ha estès arreu del Món. Cal dir que les detencions, i la sentència en contra de les 9 joves, apart de ser una condemna en contra de tot el jovent basc, és una condemna que va en contra de totes les revolucionàries i militants d’esquerres.

Cada dia ens arriben notícies arreu del Món que mostren injustícies que pateixen revolucionàries de diferents llocs. Els tentacles de l’imperialisme i el capitalisme no tenen fronteres, però per això mateix, els respondrem amb la solidaritat entre els pobles. La solidaritat és la nostre millor arma.

NIUNADes dels Països Catalans s’ha mostrat any rere any la solidaritat cap a Euskal Herria, i en aquests moment de resolució, als Països Catalans hem seguit assenyalant injustícies que es pateixen a Euskal Herria i hem demostrat que seguirem acompanyant al poble basc per poder superar el bloqueig que pateixen per part dels Estats opressors.

Les iniciatives que s’han fet durant aquests dies les ha encaminat Amics i Amigues d’Euskal Herria, en col·laboració amb l’Esquerra Independentista. El dijous a la nit, joves d’Arran i basques que viuen a Barcelona van gravar un vídeo davant del Casal Popular de Gràcia que acaba de ser desallotjat. Ahir, a la concentració per rebutjar les detencions es van ajuntar al voltant de 100 persones, davant del Ajuntament de Barcelona. Però més enllà de Barcelona, la solidaritat ha arribat des de tots els Països Catalans en forma de comunicat, manifest o foto.

Des dels Països Catalans l’abraçada més forta a Ekaitz, Adur, Aitor, Nahikari, Imanol, Oier, Mikel, Ekaitz i Egoiri. I força a tot el jovent basc, sou irreductibles companyes, som irreductibles!Ni una jove mes!

Euskal gazteria aurrera!

Visca la lluita del jovent independentista revolucionari!

No més judicis politics! 

—————————————————

PS: Concentració en solidaritat amb les presoneres polítiques basques i catalanes el 18 de maig a la Plaça de la Virreina, Vila de Gràcia, a les 19h (seguirem informant)